Acasă » Uncategorized » Scurtă descriere a principalilor furnizori de soluţii ERP

Scurtă descriere a principalilor furnizori de soluţii ERP

SAP AG, companie germană cu sediul central în Walldorf, este a treia companie de software din lume ca mărime şi cea mai mare companie din lume în domeniul produselor software inter-enterprise. Systems, Applications, Products (SAP) produce, pe lângă soluţiile integrate inter-enterprise, şi soluţii de colaborare e-business pentru toate categoriile de industrie şi pentru toate pieţele majore. Fondată în 1972 de cinci ingineri de sistem, foşti angajaţi IBM, SAP are acum peste 28.000 de angajaţi în mai mult de 50 de ţări, echipa de dezvoltatori depăşind 5.400 de angajaţi în toată lumea. Nu mai puţin de 18.000 companii din peste 120 de ţări îşi administrează afacerile folosind SAP. SAP îşi tranzacţionează acţiunile la câteva burse din lume, inclusiv la Bursa de la Frankfurt şi la cea de la New York (NYSE).

SAP AG, lider mondial în furnizarea de soluţii software pentru afaceri, pentru întregul an 2003, venitul operational a atins cifra record de 1,7 miliarde euro (2002: 1,6 miliarde euro), ceea ce a reprezentat o creştere cu 6 la suta în comparaţie cu anul anterior.

Pe baza veniturilor din licenţe, compania a atins o cotă de piaţă la nivel global (calculată în raport cu cei patru mari competitori ai săi: Oracle, PeopleSoft, Siebel şi i2) de 59 la sută la sfârşitul celui de-al patrulea trimestru al anului 2003, fată de 51 la sută la sfarşitul celui de-al patrulea trimestru al anului 2002.

În Statele Unite, SAP a obţinut o cifra de afaceri solidă în anul 2003, realizând creşteri substanţiale atât la nivelul veniturilor obţinute din vânzarea de licenţe de software, cât şi al cotei de profitabilitate, comparativ cu anul 2002. Veniturile obţinute din vânzarea de licenţe software au crescut cu 23 la suta în monedă americană. La rândul său, venitul net a atins o cifra record de 1,1 miliarde euro (2002: 509 milioane euro), sau 3,48 euro per acţiune (2002: 1,63 euro per acţiune). Marginea profitului operaţional a fost de 25 la sută, ceea ce reprezintă o creştere cu 3 puncte procentuale. Marginea profitului operaţional pro forma a fost de 27 la sută, ceea ce reprezintă o creştere cu 4 puncte procentuale faţă de 2002.

Veniturile din vânzările de licenţe software au fost de 2,1 miliarde euro (2002: 2,3 miliarde euro), ceea ce reprezintă o scădere cu 6 la sută faţă de anul 2002 în valoare nominala. La o rată constantă de schimb, veniturile din vânzările de licenţe software au crescut cu unu la suta faţă de anul precedent.

Compania se consideră acum cel mai mare furnizor de aplicaţii de software CRM, comparându-şi veniturile obţinute din vânzarea de licenţe software CRM cu cele obţinute de competitorii săi, în cele patru trimestre.

Veniturile totale ale SAP au fost de 7,4 miliarde euro (2002: 7,0 miliarde euro), inregistrând o creştere de 3 la sută faţă de anul 2002 la o rată constantă de schimb, respectiv o scădere de 5 în valoare nominală.

Pentru anul 2004, compania SAP estimează că veniturile obţinute din vânzarea de licenţe software vor creşte cu aproximativ 10 la sută faţă de anul 2003. Totodată, caştigurile pro forma per acţiune care exclud compensaţiile bazate pe acţiuni, taxele referitoare la achiziţii şi cele referitoare la depreciere, se vor situa în intervalul 4,20 euro – 4,30 euro per acţiune. Aceste previziuni se bazează pe o rată de schimb dolar – euro estimată la valoarea de 1,25 dolari pentru un euro. Cu ajutorul platformei de soluţii pentru afaceri mySAP Business Suite, companiile din întreaga lume işi îmbunataţesc relaţiile cu clienţii şi partenerii, işi eficientizează fluxurile operaţionale şi obţin avantaje semnificative în cadrul lanţului de aprovizionare. Procesele cheie dintr-un număr variat de domenii sunt cuprinse în functionalitaţile oferite de cele peste 23 de soluţii adaptate pentru domenii de afaceri. Astăzi, peste 20 000 de companii din mai mult de 120 de ţari deţin peste 64500 de instalări de software SAP. Cu subsidiare în peste 50 de ţări, compania este listată la burse precum Bursa din Frankfurt sau NYSE, cu simbolul „SAP”/ROMPRES/.

(Sursa: http://www.Stiri.rol.ro)

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: