Acasă » Uncategorized » Rentabilitatea activitatii unei societati comerciale. Posibilitati de imbunatatire a activitatii unei firme de tursim

Rentabilitatea activitatii unei societati comerciale. Posibilitati de imbunatatire a activitatii unei firme de tursim

Factorii economici exteriori au făcut ca în ultimii cincisprezece ani piaţa romaneasca a turismului să se caracterizeze printr-o mare recesiune. Începând cu anul 1989 turismul romanesc a suferit numeroase schimbări, astfel că hotelurile au început să fie din ce în ce mai puţin populate, fapt ce a condus la o scădere a valorificării zonelor de turism. La aceasta a contribuit scăderea nivelului de trai şi a puterii de cumpărare a celor mai mulţi români, concomitent cu reducerea investiţiilor în acest domeniu.

În următorii câţiva ani, în care indicatorii economici au continuat să scadă, a apărut totuşi o clasă de mici întreprinzători care, prin desfăşurarea unor activităţi economice în domeniul turismului, au început să înregistreze profit.

Un astfel de exemplu este şi Motelul „Condor”, apartinand S.C. „MIGHECON” S.R.L. Roman asupra căruia am efectuat acest studiu de cercetare în privinţa rentabilităţii.

Optiunea tematica a fost stimulata de faptul ca, turismul, prin contributia semnificativa pe care o are in dezvoltarea de ansamblu a societatii, justifica interesul pentru cunoasterea continutului si caracteristicilor sale, a particularitatilor in manifestarea legitatilor economice din sfera sa de referinta, iar problemele rentabilitatii nu vor lipsi niciodata din prim-planul abordarilor teoretice si practice ale oricaror tipuri de structuri care realizeaza activitate economica.

Scopul principal urmarit in elaborarea acestei lucrări, structurata pe 4 capitole, a fost acela de a prezenta si analiza rentabilitatea activitatii firmei de turism, cu aplicabilitate directa si realista asupra firmei SC „MIGHECON” SRL Roman si de a urmări evoluţia economică a societăţii comerciale mai sus amintite prin analiza ratelor rentabilităţii: economice, financiare, comerciale şi a resurselor consumate, considerând că urmărirea acestor indici pe o perioadă de trei ani, intre 2002 si 2004, este cea mai potrivită metodă de analiză.

Am utilizat acest interval de timp datorită diversităţii dotărilor de bază materială pe care le-am întâlnit la motelul S.C. „MIGHECON” S.R.L. care necesitau o apreciere corectă a rentabilităţii utilizării acestora.

Primul capitol cuprinde o abordare teoretica a rentabilitatii, a factorilor de influenta si a formelor de exprimare.

Urmatorul pas pe linia tratarii problemelor lucrarii il reprezinta grupul referitor la indicatorii rentabilitatii activitatii de turism, tratati in cadrul capitolului II.

Capitolul al III-lea, intitulat „Eficienta economica a SC „MIGHECON” SRL Roman prezinta profilul de activitate si organizarea societatii amintite precum si principalii indicatori economico-financiari.

In cadrul Capitolului IV- „Analiza rentabilitatii activitatii firmei S.C. „MIGHECON” S.R.L.” un loc corespunzator isi gaseste analiza profitului urmata de analiza ratelor de rentabilitate.

Concluziile sunt cele care incheie lucrarea , sintetizand contributia proprie, ca si posibilitatile de crestere a rentabilitatii activitatii de turism.

Pentru mai multe detalii privind numarul de pagini si pretul acestei lucrari de licenta  astept email

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: